24 paarden in het heetst van de Heemskerkse strijd

Donderdag verschijnen er 24 paarden aan de start bij de kortebaandraverij van Heemskerk. De belangstelling voor deelname aan de harddraverij was zo groot, dat zelfs 8 paarden moesten worden uitgeloot. Naast het prijzengeld, dat met ingang dit jaar voor de 4e tot en met 6e prijs is verhoogd, lijkt ook de Rabobank Pikeursprijs van de IJmond een rol te spelen bij het grote aantal inschrijvingen. Daarvan zal donderdag in het heetst van de strijd de winnaar bekend worden.

Pikeurs Lindsey Pegram, John de Leeuw en Wim van der Mespel –die samen de top 3 vormen in het IJmondklassement– komen allemaal zo sterk mogelijk voor de dag. Pegram komt op volle oorlogssterkte met Southwind Raptor (winnaar van Beverwijk) én Calistokingsdeep (winnaar van IJmuiden). John de Leeuw treedt aan met Barbert, Kortebaanpaard van het Jaar 2016, en Diesel Scott, nummer 3 in het jaarklassement tot nog toe. Wim van der Mespel rijdt Blue Diamond As, de winnaar van Santpoort. Daarnaast komt hij met Eliot Charisma aan de start, een paard dat zich op de kortebaan nog moet bewijzen.

Het is geenszins gezegd dat een van deze paarden ook gaat winnen op de Marquettelaan. De Grote Prijs van Rabobank IJmond, die de winnaar € 2.500 oplevert, is ook voor de andere trainers genoeg reden om hun sterkste paarden in te zetten. Zo verschijnen aan de start: Dutch Buitenzorg (regerend Nederlands Kampioen) met op de sulky eigenaar Djimmy Schneider, die vorige week nog de winst greep in Middenbeemster; Contador met Aad Pools en een van de grootverdieners op de kortebaan, Blackpearl Trans R met Manon Pools op de sulky. Ook de winnaar van vorig jaar in Heemskerk, Casanova, is van de partij. De winnende pikeur van 2016, John Dekker, rijdt dit keer met Cattiva Byd: met dit paard won hij vorige maand in Nootdorp en werd hij kort daarvoor tweede in Hoofddorp. De volledige deelnemerslijst vindt u hier.

De baan is open vanaf 12 uur. De draverij begint om 13.30 uur. Bezoekers doen er goed aan bijtijds aanwezig te zijn om tijdig hun weddenschappen af te sluiten bij de totalisator.