Vrouwen aan kop in Pikeursprijs-klassement

Het aantal kanshebbers voor de Rabobank Pikeursprijs van de IJmond is teruggebracht tot vijf, met twee vrouwelijke pikeurs aan kop. Lindsey Pegram begon donderdag, na haar derde plaats in IJmuiden en winst in Santpoort met Calistokingsdeep, al met voorsprong aan de kortebaandraverij van Beverwijk. Nu zij ook daar opeiste met Eliot Charisma, staat ze met 45 punten een straatlengte voor op de concurrentie. Manon Pools, verliezend finalist in IJmuiden en Beverwijk, staat met 24 punten op de tweede plaats. Daar kort achter volgen John de Leeuw (23 punten), Ruud Pools (22) en Rick Wester (19). De beslissing valt donderdag 6 september in Heemskerk.

Voor alle andere pikeurs is de Pikeursprijs niet meer bereikbaar. Wie met twee paarden meedoet kan in Heemskerk in het gunstigste geval 26 punten halen. Lindsey Pegram, die op de Marquettelaan onder meer met kortebaantopper Southwind Raptor hoopt te starten, kan met een voorsprong van 21 punten de prijs van € 1.000 en een fraaie bokaal al bijna aanraken. De concurrentie zal er niettemin alles aan doen om het nog spannend te maken.

De Rabobank Pikeursprijs van de IJmond is een gezamenlijk initiatief van de vier harddraverijstichtingen en -verenigingen in IJmuiden, Santpoort, Beverwijk en Heemskerk, om deelnemers te stimuleren in alle vier draverijen sterk aan de start te verschijnen. De prijs wordt na afloop van de harddraverij in Heemskerk door directievoorzitter Jakob Klompien van Rabobank IJmond uitgereikt tijdens de prijsuitreiking in Chateau Marquette.