Alsnog feest voor prijswinnaars ‘Geen Volk, Toch Feest’

De Heemskerkse kermis werd dit jaar gevierd met zes dagen televisie kijken. Onder de titel “Geen Volk, Toch Feest” verzorgden de organisaties van de Wielerronde en de Harddraverij, samen met Omroep Heemskerk, elke dag van de kermisweek een thema-uitzending over hoe het –zonder corona– eigenlijk had moeten gaan. Een feest der herkenning, zo blijkt uit de stortvloed aan reacties op de serie. De dagelijkse prijsvraag deed het ook goed. De prijzen werden donderdagavond uitgereikt.


Maar liefst 116 kijkers wisten zes dagen achtereen het juiste antwoord op de dagvraag en stuurden die in. Notaris Aldo van Commenée trok de winnaars van de horecabonnen, die besteed kunnen worden bij 12 deelnemende cafés en restaurants in Heemskerk. Anda van Dijk won de eerste prijs: € 150 aan horecabonnen. Wil Mooij-Scheerman kan voor € 100 in het dorp besteden en Peter en Candice van Kan kregen € 50 aan bonnen. De overhandiging vond plaats bij de horecaterrassen die zij als favoriet hadden aangemerkt (foto Annemarie Timmer).


Geen herhaling
De zes tv-programma’s kunnen onbeperkt in de herhaling worden bekeken op het YouTube-kanaal van Omroep Heemskerk. Maar “Geen Volk, Toch Feest” gaat volgend jaar zeker niét op herhaling. Dat hebben de Stichting Wielercomité en de Harddraverijvereniging Heemskerk besloten. “We hebben dit eenmalig met ontzettend veel plezier gedaan, maar volgend jaar is het wat ons betreft gewoon weer koers: wielerkoers en paardenkoers, zoals het hoort,” aldus Gerard Post Uiterweer van de Harddraverijvereniging: “Als dat onverhoopt toch niet kan? Tja, dan is het tijd voor crisisberaad.”