De goede antwoorden van ‘Geen Volk, Toch Feest’

Heb je meegedaan aan de prijsvraag van onze 6-delige televisieserie ‘Geen Volk, Toch Feest’? Dan is dit een spannende week want woensdagmiddag 16 september trekt de notaris de winnaars uit de vele goede inzendingen. We kunnen je al verklappen dat je alleen kans maakt als je alle 6 antwoorden goed hebt, want er zijn vele deelnemers die ‘alle 6 goed’ hebben en daaruit trekt notaris Aldo van Commenée de winnaars van respectievelijk € 150, € 100 en € 50 aan Heemskerkse Horecabonnen. Deze kunnen vrij worden besteed bij de 12 deelnemende horecabedrijven (zie het lijstje onderaan ons nieuwsbericht van 5 september).

Dit zijn de goede antwoorden:

Aflevering 1 ‘De Dag van de Wielerronde
Vraag van de dag: De hoeveelste Heemskerkse wielerronde had vandaag verreden moeten worden? Antwoord: de 60e!

Aflevering 2 ‘Wielerronde: The Day After
Vraag van de dag: Hoe lang is het wielerparcours van de Ronde van Heemskerk? Antwoord: 1800 meter.

Aflevering 3 ‘De Stilte voor de Storm
Vraag van de dag: Hoeveel paarden mogen maximaal deelnemen aan de harddraverij? Antwoord: maximaal 24 paarden.

Aflevering 4 ‘De Dag van het Eerste Deuntje
Vraag van de dag: Hoe laat begon vroeger het eerste deuntje? Antwoord: om 10 uur.

Aflevering 5 ‘De Dag van de Harddraverij
Vraag van de dag: Voor welke grote uitdaging stond de organisatie v/d harddraverij 2 jaar geleden, in 2018? Antwoord: de baan was door de regen weggespoeld en moest hals-over-kop opnieuw worden aangelegd om de koers door te kunnen laten gaan (uiteraard hoef je dit niet letterlijk zo te hebben opgeschreven, als de essentie maar duidelijk is).

Aflevering 6 ‘De Dag van het Laatste Kreuntje
Vraag van de dag: Hoe kwam vroeger het natte geld in de biertenten weer droog en schoon bij de bank? Antwoord: het geld werd gedroogd in de koffiemachine.

De prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht en worden bekendgemaakt via de social-mediakanalen van ‘Geen Volk, Toch Feest’ én op deze website en de website van de Wielerronde Heemskerk.