Echte fan van de harddraverij? Welkom bij de ‘Heemskerkse Club van 100’

In aanloop naar het 100-jarig bestaan introduceert de harddraverijvereniging een speciaal lidmaatschap voor de échte drafsportliefhebber. Een lidmaatschap dat ten goede komt aan de kortebaansport, de drafsport in het algemeen én de leden van de ‘Heemskerkse Club van 100’.

Kost een gewoon lidmaatschap van de Harddraverijvereniging € 7,50… dat krijg je er als lid van de ‘Heemskerkse Club van 100’ bij cadeau. Je betaalt hiervoor € 100 per jaar en bent dan niet alleen lid, maar ook mede-eigenaar van 20 harddravers. Hoe dat werkt?

Twee jaar geleden is Stal De Gele Kanaries opgericht, bedoeld om het tekort aan paarden in de Nederlandse drafsport te helpen oplossen. Een probleem dat ook op de kortebaan speelt. Er is nieuwe aanwas nodig om met volle velden van 24 paarden te kunnen blijven koersen.

De Gele Kanaries heeft 20 harddravers bij diverse Nederlandse toptrainers, en deze paarden starten komend jaar behalve op de langebaan óók op de kortebaan: het resultaat van een enthousiaste samenwerking met de kortebaanverenigingen. De Gele Kanaries steunt op 300 aandelen van € 1.200 per jaar. Harddraverijvereniging Heemskerk neemt voor elke 12 leden van de ‘Heemskerkse Club van 100’ één zo’n aandeel en verdeelt deze in 12 delen van €100. Hoe meer Heemskerkse liefhebbers, des te meer Gele Kanaries worden ingeschreven voor de harddraverij op de Marquettelaan. We hopen dus een aantal aandelen te kunnen kopen met jouw hulp.

   • Je wordt lid van de ‘Heemskerkse Club van 100’ voor €100 per jaar (jaarlijks opzegbaar);

   • Je wordt daarmee een jaar lang mede-eigenaar van 20 harddravers en deelt mee in het prijzengeld dat deze paarden van 1 mei 2024 t/m 30 april 2025 verdienen (na aftrek van 25% voor de trainer);

   • Tijdens de harddraverij organiseren we een Meet&Greet met de trainer(s) en rijder(s) van De Gele Kanaries die meedoen op de Marquettelaan. Mocht een Kanarie winnen, ga je natuurlijk mee op de winnaarsfoto;

   • Je kunt tijdens de harddraverij dus wedden op je eigen paard(en), en dat kun je ook als ze meedoen aan andere kortebanen, of koersen op Alkmaar, Wolvega, Duindigt, de grasbanen of zelfs in het buitenland. Je hebt er het hele jaar plezier van!

   • Je lidmaatschap van de Harddraverijvereniging Heemskerk blijft gewoon in stand, inclusief je gratis ledenkaarten. Bovendien krijg je nog een vrijkaart voor een koersdag in Alkmaar aan het einde van het seizoen, waar jouw Gele Kanaries ook in actie komen.

  €100 per jaar is een flink bedrag, maar op basis van de successen van De Gele Kanaries in 2023 is de reële verwachting dat je zo’n 25% van dit bedrag aan prijzengeld teruggestort krijgt aan het eind van het seizoen. Geen garantie natuurlijk, het kan mee- of tegenvallen. Maar omgerekend is €8,33 per maand natuurlijk geen geld om mede-eigenaar van een hele stal sterke dravers te zijn. Training en stalkosten voor één eigen harddraver belopen immers makkelijk €10.000. Dus wilde je altijd al eens je eigen paard aanmoedigen, dan is dit je kans voor minder dan een tientje per maand.

  Join the club en teken nu in!  Je helpt de harddraverij hiermee om voldoende paarden aan de start te krijgen én –één ding is zeker– je hebt de kortebaan van Heemskerk nog nóóit zó spannend gevonden.

  NB We bieden ook sponsors de mogelijkheid in te stappen. Dat kan per 1/12 deel van een aandeel, maar ook voor een volledig aandeel van € 1.050 excl. BTW (€ 1.200 incl.). Stuur een e-mail en we nemen contact met u op.