Uitleg totalisator

Wedden op paarden kan natuurlijk op de baan: in het midden van het parkoers (middenstek) staan aan beide zijden van de baan twee wagens van totalisatorexploitant ZEturf waar je kunt inzetten. De totalisatorkassa’s zijn al vanaf 12.00 uur geopend. Vanwege de grote toeloop is het advies vroegtijdig in te zetten. Ook voorafgaand aan de koers kun je al inzetten via internet. Meer informatie vind je op www.zeturf.bet

Uitleg van de spelsoorten

Wedden op paarden is mogelijk met kleine bedragen en is ook voor beginners aantrekkelijk. Wie (wat) geld heeft ingezet op een of meer paarden, zal merken dat de koers enorm aan spanning wint. Dit zijn de verschillende soorten weddenschappen die bij de totalisator op de baan, bij Gelukszaak Bekker (Deutzstraat 33) en online bij wedorganisatie ZEturf kunnen worden afgesloten (let op: je hebt wel eerst een account nodig).

Winnend

Voorspel welk paard de eindoverwinning behaalt. Inzetten kan vanaf € 1,-.

Plaats

Voorspel of een paard aan het eind van de dag bij de eerste 3 eindigt (of bij de eerste 2, als u op de derde of vierde omloop speelt). Inzetten kan vanaf € 1,-.

Duo

Voorspel welke paarden in de finale 1e en 2e worden, in de juiste volgorde. Inzetten kan vanaf € 0,50.

Trio

Voorspel welke paarden aan het eind van de dag 1e, 2e en 3e worden, in de juiste volgorde. Inzetten kan vanaf € 0,50.

Winscore

Dit populaire spel kan alléén op de kortebaan worden gespeeld: de totalisatorkassa heeft er speciale wedstrijdformulieren voor. Het lijkt een beetje op de ‘voetbalpoule’: voorspel voor de hele eerste (of tweede) omloop welke paarden hun ritten winnen en dus doorgaan naar de volgende ronde. Inzetten kan vanaf € 2,- per winscoreformulier. Wie de meeste ritten goed heeft voorspeld wint de prijzenpot. Als er meerdere winnaars zijn, wordt de pot gelijkelijk verdeeld.

Winscore snelspel

Het Winscore-spel kun je ook aan de computer overlaten: als je zelf niet weet welke paarden de beste kansen hebben, maak je slim gebruik van de rankings in de database van ZEturf. Een super gemakkelijke manier om je kansen optimaal te spreiden. Tickets van €2, €4, €8, €16 én €32. Een hogere inzet betekent meer combinatie, dus exponentieel meer winstkansen.

Een meer gedetailleerde speluitleg kunt u krijgen bij de totalisatorkassa’s of op de website www.zeturf.bet.