Entree harddraverij één euro duurder

De Algemene Ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk heeft dinsdagavond unaniem ingestemd met een verhoging van de contributie en de losse entreeprijs voor niet-leden. Leden gaan € 7,50 per jaar betalen (incl. twee gratis kaarten). Voor niet-leden kost entree € 5,- per persoon (was € 4,-). De verhogingen waren nodig wegens de sterk gestegen kosten voor de organisatie en verminderde afdrachten uit de totalisator door wetswijzigingen rond de kansspelbelasting.

Een contributieverhoging zat al langer in de pijplijn, maar in coronatijd zonder draverij wilde het bestuur er nog niet aan. De begroting viel dit jaar echter ruim € 10.000 negatief uit. Dankzij de verhoging is in 2023 alsnog een sluitende exploitatie mogelijk.

Veiligheid stalterrein

Nieuw is verder dat dit jaar geen toegang tot de baan meer mogelijk is via het stalterrein, ter hoogte van de Oosterweg. Directe aanleiding is het incident waarbij vorig jaar een paard losbrak en op de openbare weg terechtkwam. Van deze entree maakt altijd slechts een beperkt aantal bezoekers gebruik. “We vragen iedereen die vanuit het duingebied komt nu vanaf de Kerkweg de entree Jhr. Geverslaan te gebruiken,”  aldus voorzitter Gerard Post Uiterweer: “De veiligheid van mensen die achter de sluithekken langs oversteken is al langer een punt van zorg. Het uitgebroken paard was een uitzonderlijke samenloop van omstandigheden, maar we mogen van geluk spreken dat het goed is afgelopen. We gaan het stalterrein dubbel afhekken, op de Marquettelaan al vanaf de Kerkweg, om herhaling te voorkomen. Daarom kan het publiek langs deze route ook niet meer de baan op. Ik ga ervan uit dat iedereen hier begrip voor heeft.” Omdat omlopen via het stalterrein niet meer kan, wordt bezoekers vaker gelegenheid geboden de baan over te steken.

eTickets

De in 2022 geïntroduceerde verkoop eTickets via de website was een groot succes. Wel gaf het scannen van de toegangsbewijzen gaf aanloopproblemen. Door overbelasting van het internet op de stampvolle Marquettelaan duurde het te lang voor de scanners het vereiste ‘groene vinkje’ gaven voor een geldig ticket. Daarvoor is nu een oplossing gevonden, zodat op 7 september alle kaartjes gewoon kunnen worden gescand. Eind juli start de voorverkoop op deze site. Aanmelden als lid kan nu al, om alvast 50% te besparen op het tweede kaartje.

Wegens het afscheid na 26 jaar van secretaris Hans Nelissen, die voorafgaand aan de vergadering een Koninklijke Onderscheiding ontving, werden twee nieuwe bestuursleden voorgedragen en benoemd. Maikel van Kruistum en Frank Lubbers versterken het bestuur, dat nu uit zeven personen bestaat.

Check regelmatig ons nieuws!

Meer nieuws