Grote belangstelling voor Club van 100: al tientallen ‘Gele-Kanarie-eigenaren’ aangemeld

De nieuwe lidmaatschapsvorm van de harddraverijvereniging, de ‘Heemskerkse Club van 100’, is nu al een doorslaand succes. Al tientallen liefhebbers hebben zich aangemeld om per 1 mei 2024 voor een jaar mede-eigenaar te worden van een grote draversstal met 20 paarden. Het resultaat van een samenwerking tussen de Heemskerkse harddraverij en Stal De Gele Kanaries.

De ‘Heemskerkse Club van 100’ heet zo omdat de leden €100 per jaar betalen. Deze contributie (de normale contributie is slechts €7,50) geeft een jaar lang recht op 1/12 aandeel in Stal De Gele Kanaries, een unieke en baanbrekende draversstal die twee jaar geleden is opgericht om het aantal voor de drafsport beschikbare paarden een boost te geven. 

€100 per jaar

Een jaaraandeel in De Gele Kanaries kost €1.200 per jaar. Voor de meeste particuliere liefhebbers is dat veel te veel geld. Harddraverijvereniging Heemskerk biedt deze aandelen echter aan in 12 ‘mootjes’ van €100 per jaar. Zodra 12 liefhebbers op zo’n aandeel hebben ingetekend, komt het volgende in omloop. Inmiddels zijn al 3 hele aandelen verdeeld onder Club-van-100-leden. Ook niet-leden van de vereniging kunnen uiteraard inschrijven: het ‘gewone’ lidmaatschap van de vereniging is bij de prijs inbegrepen. Het bestuur verwacht nog wel een vierde aandeel te kunnen toevoegen.

Wat het lidmaatschap van de ‘Heemskerkse Club van 100’ zo leuk maakt, is volgens voorzitter Gerard Post Uiterweer: “Ten eerste levert het meer paarden op voor onze harddraverij, want met 3 Heemskerkse aandelen gaan De Gele Kanaries ook 3 paarden inschrijven voor onze draverij. Als een van deze paarden wint, gaan alle Club-van-100-leden die erbij zijn natuurlijk met de winnaar op de foto. Maar nog veel mooier is, dat de leden ook allemaal meedelen in het prijzengeld van álle 20 paarden in de stal van De Gele Kanaries, gewonnen in álle koersen waaraan ze meedoen van 1 mei 2024 tot en met 30 april 2025. Dus korte- en langebanen, grasbanen, zelfs soms koersen in het buitenland met interessant prijzengeld. Dat is toch geweldig?”

Meedelen in het prijzengeld

Post Uiterweer voegt eraan toe dat het prijzengeld redelijkerwijs ca. 25% van de inleg kan opleveren, en zelfs dat is natuurlijk niet zeker. Maar daarmee kost het lidmaatschap ineens toch nog maar €75 per jaar. “Zelfs als een paard heel succesvol is en veel prijzen wint, kosten training en verzorging meestal meer dan het oplevert,” zegt de voorzitter die zelf mede-eigenaar is van een succesvolle kortebaandraver: “Maar het plezier dat je hebt als je je eigen paard kunt toejuichen en zelfs ziet winnen, dat is echt met geen pen te beschrijven.”

Liefhebbers kunnen zich hier aanmelden voor de ‘Heemskerkse Club van 100’. Dat levert dus ook meteen 2 gratis toegangskaarten op voor de harddraverij van donderdag 5 september a.s.

Check regelmatig ons nieuws!

Meer nieuws