Uitleg totalisator & spelvormen

Zoals gebruikelijk kunt u een gokje wagen bij de harddraverij. In het midden van het parkoers (middenstek) staan aan beide zijden van de baan twee wagens van de totalisator waar u kunt inzetten. De Totalisatorkassa’s zijn al vanaf 12.00 uur geopend. Vanwege de grote toeloop is het advies vroegtijdig in te zetten. Ook voorafgaand aan de koers kunt u al inzetten via internet. Zie hiervoor www.runnerz.nl. Hier vindt u ook een uitgebreide toelichting op de verschillende spelsoorten. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de site: www.kortebaandraverijen.nl

Uitleg van de spelsoorten

Winnend

In iedere omloop waarin 4 of meer paarden starten, kan op de definitieve uitslag ‘winnend’ worden gespeeld. U hebt gewonnen als het door u gekozen paard de kortebaan wint. Minimuminzet € 1,00.

Plaats

In iedere omloop waarin 4 of meer paarden starten, kan ‘plaats’ worden gespeeld, echter alleen op de definitieve uitslag. Als er 8 of meer paarden in een omloop starten, worden er drie plaatsen uitbetaald: plaats 1, 2 en 3. Bij 4 t/m 7 paarden in een omloop worden twee plaatsen (1e en 2e aankomend) uitbetaald. Minimuminzet € 1,00.

Winscore

Om hieraan deel te nemen, gebruikt u het speciale ‘winscoreformulier’, dat gratis verkrijgbaar is bij de totalisator. Streep op dit formulier de nummers aan van de paarden, die hun rit winnen en daardoor overgaan naar de volgende omloop. Deelnemers die alle paarden hebben aangestreept die naar de volgende omloop gaan, winnen. Heeft niemand alle paarden winnende paarden aangestreept, dan winnen de deelnemers die op één na alle resultaten goed hebben voorspeld, enzovoort. U kunt Winscore spelen in de eerste en (indien 12 paarden starten in de) tweede omloop. Minimuminzet per formulier € 2,00.

Duo en Trio

Uitsluitend vóór de eerste omloop kan duo en trio en worden gespeeld op de juiste volgorde van de definitieve uitslag. Minimuminzet per combinatie € 0,50.

Duo; U hebt gewonnen als u de juiste volgorde hebt voorspeld van de paarden die uiteindelijk een en twee zijn geworden. Trio; U hebt gewonnen als u de juiste volgorde hebt voorspeld van de paarden die uiteindelijk een, twee en drie zijn geworden.

Winstuitkeringen bij alle kassa’s van de totalisator.