Kortebaanelite aan de start Harddraverij Heemskerk

Bij de kortebaandraverij van Heemskerk komt donderdag niet alleen het maximumaantal van 24 paarden, maar ook de absolute top van het kortebaancircuit aan de start. Een mooie illustratie van de populariteit van de Heemskerkse harddraverij. De totalisator zal overuren draaien want met zoveel kandidaten voor de eindoverwinning kunnen de liefhebbers van een weddenschap hun lol op.

Download hier de officiële startlijst voor KB Heemskerk 07-09-2023

De nummers 1 en 2 in het klassement Kortebaanpaard van het Jaar komen al direct tegen elkaar in het strijdperk. De gedroomde finale tussen de twee meest succesvolle paarden van dit seizoen, Candy Blue Chip (gereden door Jim Veldman) en Hampshire F Boko (met 144-voudig kortebaanwinnaar Aad Pools), wordt dus al in de eerste omloop beslist. Daarmee is de strijd echter allerminst gestreden. De winnaar van 2022, Hero Baldwin (pikeur Manon Pools), neemt het in de andere “koninginnerit” op tegen de winnaar van de editie ervoor (2019), Southwind Raptor (rijder Chiel Bos). En dan verschijnt er nog een hele reeks andere (ook meervoudige) kortebaanwinnaars aan de start zoals Milo Bianco, Jocke Cane, Flavius Boko (uit de Heemskerkse stal van Krista Timmer), Doc Holiday (ook een bijna-lokale favoriet van de Meiden van Assum, oorspronkelijk uit Uitgeest), Cassidy Byd, It’s Showtime Zaz en Kelsa Europoort.

De draverij begint om 13.30 uur, de baan is open vanaf 12.00 uur. De totalisator blijft open tot de start van de eerste rit, dus wie de hele dag mee wil spelen moet op tijd zijn weddenschap afsluiten (er zijn 10 kassaloketten, maar toch kan er een flinke rij staan). Dat kan bij de baankassa’s aan weerszijden van het zgn. ‘middenstek’, maar ook ’s ochtends al bij Gelukszaak Bekker in het centrum van Heemskerk.

Aad Pools aan het werk tijdens een van de snelste ritten van de dag, eerste omloop, 7 september 2023. (foto Robert Koelewijn)