Manon Pools wint met Hero Baldwin voor de 2e keer de Kortebaan van Heemskerk

Op een zonovergoten en stampvolle Marquettelaan herhaalde Manon Pools haar huzarenstukje van 2018 door met Hero Baldwin opnieuw de harddraverij van Heemskerk te winnen. Dit keer reed zij haar ereronde bij daglicht (4 jaar eerder was het al donker na een dag met liters regen) en onder zomerse omstandigheden, toegejuicht door het massaal aanwezige publiek. Manon hield het hoofd koel in de finale, waar zij en tegenstander Mats Wester en Panic Launcher (eveneens verliezend finalist in 2019) een verbeten strijd voerden in het startvak.

Na afloop ontvingen Manon en Josette Pools uit handen van burgemeester Sicko Heldoorn, naast de hun toekomende geldprijzen, de wisseltrofee van de gemeente Heemskerk en de Heemskerkse hobbelezel, waarvan Manon er inmiddels twee op stal heeft staan (foto: Leo Tillmans 🙏). Op de baan werd Hero Baldwin al gehuldigd met de erekrans van Rinus de Ruyter bloemisten en de sierdeken van Autobedrijf Marco Timmer.

Paardsponsors
De sponsors van Hero Baldwin –Het Dorrup Grill & Wijn, Bouwbedrijf J. Wilbrink en Go-Inn Damesmode– profiteren mee van de overwinning. Zij krijgen hun inleg dubbel terugbetaald.

Ook de sponsors van Panic Launcher (nr. 2) springen er goed uit: Slagerij John de Roode, DAMode en Van Vliet & Vijzelaar Woninginrichting. Voor de sponsors van Southwind Raptor (winnaar 2019) pakt de strijd ook gunstig uit: Nota Verhuur, Kinneging Parket en Simons Kaas & Noten.

Check regelmatig ons nieuws!

Meer nieuws