Topfavorieten en lokale helden aan de start in Heemskerk

De kortebaandraverij van Heemskerk is donderdag uitstekend bezet. Vier grote namen werden zelfs uitgeloot voor de harddraverij op de Marquettelaan, waar 16 paarden aan de start mogen komen. De afgelopen jaren was het gebruikelijk dat er 24 paarden aan de start kwamen, maar door corona heeft het draversbestand een gevoelige deuk opgelopen. Het koersprogramma is er niet minder om, want de afvallers in de eerste omloop kunnen via een herkansingsronde alsnog de tweede omloop halen. Voor de rit tussen twee favorieten is dat mooi meegenomen: titelverdediger Southwind Raptor neemt het in de eerste omloop op tegen Candy Blue Chip, een paard dat dit jaar debuteerde op de kortebaan maar al twee overwinningen boekte. Ook Southwind Raptor won dit jaar alweer tweemaal, en eindigde zelfs zeven keer in de top drie. Wedders kunnen dus gerust op beide paarden inzetten.

Naast topfavorieten komen er in Heemskerk ook lokale helden aan de start. Pikeur Krista Timmer, nota bene in Heemskerk tijdens de kermis geboren, rijdt Jocke Cane (winnaar van Assendelft) en Capac. Rick Wester, regerend kampioen, woont in Heemskerk en rijdt twee grote kanshebbers. Ook de stal van Aad Pools & Dochters verschijnt aan de start met twee paarden die in Heemskerk thuis zijn: Hero Baldwin, winnaar op de Marquettelaan in 2018, en Hampshire F Boko van eigenarengroep Stal Racing for Fun. De laatste treft een zware loting tegen Doc Holiday, met een erelijst van maar liefst 8 overwinningen. Gereden door Bo Sprengers rijdt ook ‘Doc’ een thuiswedstrijd: langs het fietspad van Uitgeest naar Heemskerk wensen Sprengers en de Meiden van Assum iedereen al sinds weken een mooie kortebaan toe. Deze combinatie komt dus om te winnen.

Flinke drukte voorzien
Met de gunstige weersvooruitzichten en het sterke deelnemersveld belooft het niet alleen mooi, maar ook razend druk te worden op de Marquettelaan. In de online voorverkoop hebben leden en niet-leden al duizenden kaarten geactiveerd. De teller loopt gestaag door en ook bij de baankassa’s houdt het bestuur van de harddraverijvereniging nog rekening met flinke drukte. Omdat de koers op tijd moet beginnen, roept de organisatie het publiek op tijdig te komen en vooral ook bijtijds in te zetten bij de totalisator. De weddenschappen kunnen aan beide zijden van de baan worden afgesloten, aan de Jhr. Geverslaan en de Mozartstraat. De eerste start is gepland om 13.30, de baan is open vanaf 12.00 uur. 

Bij de entree wordt streng gecontroleerd op glas en andere verboden waar, waaronder ook al te grote obstakels die de doorstroom van het publiek kunnen hinderen. De Harddraverijvereniging Heemskerk houdt zich aan de strenge vergunningsvoorwaarden: blij eindelijk weer de paardenkoers te organiseren, die een groot landelijk dagblad in 2019 omschreef als ‘de langste reünie van Nederland’.

Check regelmatig ons nieuws!

Meer nieuws